Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Twin Peaks får premiärdatum

C1w3OdqVQAEIZFh.jpg-large.jpeg

David Lynch har varit noga med att inte avslöja för mycket om den nya säsongen av Twin Peaks, serien som visade sitt sista avsnitt den 10 juni 1991. En tredje säsong var alltid planerad, men efter att tittarsiffrorna rasat i den andra halvan av den andra säsongen beslutade tv-kanalen att lägga ned Lynch och Mark Frosts mästerverk.

Att det blir en tredje säsong 25 år senare har de senaste två åren varit känt. David Lynch och Mark Frost har återigen skrivit manus, men det var inte alltid säkert att Lynch skulle regissera spektaklet. Efter många om och men blev det till slut klart att Lynch skulle regissera samtliga 18 avsnitt som ska visas. Nästan ingenting om själva handlingen är avslöjat — förutom att fokus kommer ligga på FBI-agenten Dale Cooper (Kyle MacLachlan) och hans återkomst till Twin Peaks — däremot återvänder de flesta karaktärer och skådespelare från den första vändan, och vi vet ju alla vad Laura Palmer (Sheryl Lee) sa till agent Dale Cooper i The Black Lodge:

Picture 111.png

Natten till tisdag gästade Showtimes chef David Nevin tv-kritikermässan TCA, där han tog sig tid att svara på några väldigt heta frågor om den nya säsongen av Twin Peaks. Han avslöjade bland annat att den här säsongen kommer ha ett tydligt slut, vilket bara kan tolkas som att man inte kommer göra mer Twin Peaks efter den tredje säsongen.

Premiären kommer precis som i säsong ett bestå av ett två timmar långt dubbelavsnitt, och är man en fena på att meka med IP-adresser och dylikt, och vill streama även avsnitt tre och fyra direkt efter premiären, finns den möjligheten i Showtimes webbtjänst. Nevin har själv sett alla avsnitt av serien och kallade den för ”the purest heroin version of David Lynch”. Vilket man bara kan tolka som väldigt, väldigt bra. Inte heroinanvändande, naturligtvis, men David Lynch och Twin Peaks i sitt esse. Alltid.

Säsong 3 av Twin Peaks har premiär den 21 maj.

Läs också: David Lynch smaskar donut i ny teaser för 'Twin Peaks'