Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

5 x Sneakerklassiker

Få produkter inom modevärlden konsumeras i samma rasande takt som sneakers. Aktualiteten för ett par nya sneakers är i butik på sin höjd ett halvår, ofta bara några månader. I en garderob är det kanske en något längre tid men under denna period använder man sannolikt så många andra par skor att antalet användningar i slutändan blir patetiskt få. Alltsomoftast tröttnar en på ett par sneakers före det att man sliter ut dem. Förutom onödiga påfrestningar på miljön leder detta till att antalet användningar per krona betalad börjar skeva även på billigare skor.

Vissa skor ser dock ut att aldrig gå ur tiden och förutom det faktum att dessa är ständigt säkra kort, blir de med jämna mellanrum otroligt upphaussade på nytt. Nedan har ni några av världens mest tidlösa sneakers listade.

CONVERSE__GOODHOOD_SS16_583.jpg

Höga som låga är Converse’s Chuck Taylor, eller All Star för den som vill, en sann klassiker. Här ser ni dem i ett 70-talsutförande med aningen högre sula.

Converse, (Size?), 750 kronor.

nike-sportswear-air-force-1-315122-111_28.jpg

Nike-skon Air Force-1 är en modern streetwear-klassiker som likt Converse finner sina rötter inom basket, men kommer från långt senare.

Nike, (Shelta), 999 kronor.

image3_l.jpg

Vans slip ons är odödliga. I schackrutigt utförande är de lika kultiga som udda. Förs tillbaka till tredje klass och lunchrasternas fotbollsmatcher på dammiga grusplaner bara jag tänker på dem.

Vans Vault, (End), 551 kronor.

adidas-originals-stan-smith-m20324-running-white-classic.jpg

Adidas har satt i system att ta bort sina älsklingar från marknaden med jämna mellanrum för att sedan relansera dem med dunder och brak. Deras modell Stan Smith reas just nu ut tidlösheten till trots.

Adidas, (SixFeetDown), 540 kronor.

zoom.jpg

Nike Cortez är kanske inte den mest klassiska av dem alla men det är ju faktiskt jag som bestämmer här. För det första är de otroligt kultiga och för det andra tycker jag att främste utmanaren Nike Air Max 90 är rätt fula. Ovan ser ni Nike Cortez i ett premiumutförande i läder.

Nike, (SNS), 1 099 kronor.

Hugo Lindberg