Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Tag Heuer lanserar Smart Watch

Connected.jpg

Tag Heuer Connected

Schweiziska klocktillverkaren Tag Heuer tar upp kampen med Apple Watch och de andra aktörerna inom Smart watch-segmentet. Nu lanserar man versionen Connected som är en Google Android-driven smart watch med looken av en ”riktig klocka”.

Först och främst är klockan formad som en klassisk mekanisk modell. Med en boett i titan på 46.2mm (12.8mm hög) är det en ganska stor men lätt klocka som ligger väl i linje med företagets övriga klockmodeller. Faktum är att Connected påminner en hel del om den nya mekaniska versionen av Carreran men självklart med ett helt annat inre. De ”analoga” inslagen i klockan är tre olika urtavlor. En kronograf som startas genom att trycka på displayen, en med GMT-visning samt en klassisk time only.

Connected2.jpg

Priset kommer ligga på 1 500 dollar men svenska listpriser är inte satta i nuläget.

Tag Heuer Connected drivs av Google Android Wear och saknar tyvärr inslag som pulsmätare där Apple Watch imponerar men får ses som en av de mest intressanta utmanarna inom kategorin och den första av de anrika Schweiziska företagen att ge sig in på området.

Tag Heuer erbjuder en väldigt intressant möjlighet då du efter två år har möjlighet att byta in din Connected mot en mekanisk Carrera för ytterligare 1500 dollar.

Klockan finns tillgänglig på mängder av olika bandalternativ och man kan enkelt byta färg på klockans urtavla i inställningarna.

Nedan följer en film som visar flera av klockans funktioner.