Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Varning för grov Twin Peaks-abstinens efter senaste teasern

Av Posted on Inga taggar 0

Om litet drygt en vecka kanske vi får reda på vem som mördade Laura P… eller vänta, det fick vi ju faktiskt reda på, så pass tidigt in i den andra säsongen av Twin Peaks att man beslöt att lägga ned en av tidernas mest ikoniska tv-serier efter bara två säsonger. Visserligen var ambitionerna med serien skyhöga, och David Lynch och Mark Frost kanske inte hade fortsatt i samma sjuka överproduktion som dagens tv-serier allt för ofta sysslar med, men den där mytomspunna tredje säsongen kanske inte dröjt ända till den 21 maj 2017 hade Lynch och Frost kämpat lite mer för att fortsätta berättelsen om det lilla samhället någonstans i bergen i den amerikanska mellanvästern.

Den 21 maj 2017 (söndag om en vecka) visas de första fyra avsnitten av tv-serien Twin Peaks i USA. Fina som de är kommer HBO Nordic redan dagen efter, alltså månaden den 22 maj, att kabla ut samtliga fyra avsnitt på sin omtyckta streamingtjänst. Det gillar vi. Men vi gillar också att få reda på lite mer om vad som vi kanske kan vänta av vad som förmodligen är årets, om inte det här årtiondets, mest efterlängtade tv-premiär. Turerna var många kring den här tredje säsongen av den revolutionerande serien Twin Peaks; bland annat hoppade Lynch själv av projektet han skrivit tillsammans med Mark Frost, som också var med under de två första säsongerna, men kom ganska snabbt tillbaka och har nu regisserat seriens samtliga avsnitt, skrivit alla avsnitt och återvänder i sin roll som den hörselbesvärade FBI-chef Gordon Cole.

I en ny teaser som dök upp i veckan får vi se korta glimtar av många välbekanta ansikten och platser, men även nya karaktärer dyker upp. Teasern är däremot allt annat än informationstät, och enbart korthuggna scener och repliker visas; samtidigt är det härligt att mystiken som Twin Peaks blivit känt för även rinner över allting runt om kring serien som en tät dimma. Mmm, mysigt.