Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ny dokumentär om Steven Spielberg från HBO

Av Posted on Inga taggar 0

Foto: HBO

Det må vara hänt att mycket kan sägas om den amerikanske regissören Steven Spielberg, men ingen kan förneka hans avtryck i filmvärlden, och särskilt äventyrsgenren. Han ligger bakom några av de största och mest ikoniska filmerna som projicerats på filmduken; Jaws, Indiana Jones, Star Wars, Gremlins, Jurassic Park, Transformers, Schindler’s List, Men In Black, Back To The Future, Who Framed Roger Rabbit?, Empire of The Sun, The Color Purple, E.T., The Goonies och så vidare. Det har blivit en del filmer genom åren för gamle Steven, och oavsett om han varit involverad i dem som regissör, manusförfattare eller producent har han en unik förmåga att sätta sitt avtryck. Den där speciella Spielberg-känslan som gör att man vet att även om filmen i sig kanske inte är en solklar femma kommer man att bli sjukt underhållen de kommande 90 till 120 minuterna. Och det är en ganska bra egenskap att ha som filmskapare.

Vi lever i en tid där dokumentärer blivit lika intressanta som spelfilmer eller tv-serier, och egentligen får samma slags utrymme på streamingsajter och biografer. HBO har alltid hyllats för sina egenproducerade dokumentärer, och den 8 oktober har Spielberg premiär på HBO Nordic. Dokumentären är regisserad och producerad av Susan Lacy, filmskaparen som sitter inne på tio stycken Emmys för Outstanding Documentary Series, och har tidigare gjort filmer om Joni Mitchell, Judy Garland och Paul Simon.

Inför filmen om Steven Spielberg har Susan Lacy intervjuat över 80 personer; skådeseplare, regissörer, producenter och diverse folk från filmbranschen. I filmen dyker ansikten som J.J. Abrams, Christian Bale, Cate Blanchett, Francis Ford Coppola, Laura Dern, Leonardo DiCaprio, Ralph Fiennes, Harrison Ford, Holly Hunter, Kathleen Kennedy, George Lucas, Martin Scorsese och Oprah Winrey upp. Hollywoods absoluta elit, helt enkelt. Det kan inte bli annat än bra.

Spielberg finns tillgänglig på HBO Nordic från och med den 8 oktober.