Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Nike säger upp samarbetet med A$AP Bari

Av Posted on Inga taggar 3

2017 har inte varit kläddesignern, före detta rapparen och A$AP Mob-medlemmen A$AP Bari. Det har visserligen eldats upp ett stort intresse för samarbetet mellan Baris egna klädmärke VLONE och Nike, de i dag extremt limiterade och hypeade VLONE Air Force 1, som i skrivande stund säljs för omkring 14 000 SEK på Flight Club ($1,750) men den elden har antagligen för evigt slocknat efter sommarens händelser.

Det hela började egentligen med att Bari visade upp sin första vår- och sommarkollektion med VLONE under modeveckan i Paris i juni, som omedelbart blev nedsablad av den ena modejournalisten efter den andra. Bland annat menade många att det ”inte fanns någonting intressant eller spännande” med kollektionen samtidigt som andra verkade tycka att designen var slapp och lat. Bari skakade förmodligen av sig kritiken ganska snabbt med vetskapen att hypen kring honom själv och sitt A$AP Mob aldrig skulle tillåta någon form av personlig konkurs eller större bakslag.

I mitten av juli dyker en video upp, som snabbt raderas från de flesta sajter den blivit uppladdat på, som visar en person påtagligt lik och med lika påtagligt lik röst som A$AP Bari, som skriker till en kvinna “you f*cked my assistant, now you’re going to suck my d*ck”. En hagelstorm av bortförklaringar, frågor, tweets och hot från bland andra modeikonen Ian Connor, som tidigare varit inblandad i handgemäng med A$AP Bari i Paris OCH blivit anklagad för sexuella övergrepp mot ett halvdussin kvinnor (vad hände med de anklagelserna, egentligen?) riktades mot Bari som menade att videon var fake. Kort därefter rappade hans vän och A$AP Mob-kollegan A$AP Rocky ”Telephone calls from Young Carti said it’s lit/ called the Young Lord A$AP Bari he a b*tch.”

För att inte förvandla det här inlägget mer till en skvallertext än vad det redan är har Nike hur som helst avslutat alla sina samarbeten med Bari och VLONE. Enligt två källor från Nike har man, högst troligt med anledning av anklagelserna mot Bari, valt att avsluta samarbetet, som, måste man säga, varit egentligen allt Bari lutat sig på den senaste tiden. Med tanke på hur fullständigt förintad S/S-kollektionen från VLONE blev i början av sommaren och det faktum att hans polare A$AP Rocky, Playboi Carti och A$AP Ferg visat sitt avstånd mot den typen av beteende har A$AP Bari minst sagt en uppförsbacke framför sig, oavsett om anklagelserna är sanna eller ej. För hans egna intetsägande uttalande kastade inte direkt mer sken på incidenten, eller?