Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kanye West inser sitt misstag, är nu anti-Trump

Av Posted on Inga taggar 0

Det var en del höjda ögonbryn den där kvällen i höstas efter presidentvalet, när Kanye West under en pågående konsert, under sin The Life of Pablo-turné, började raljera om att han aldrig röstat i valet, men om han gjort det hade valet fallit på Donald Trump. Många såg det som ett extremt konstigt uttalande, som befann sig utanför rimlighetens gränser.

West har genom åren varit en uttalat öppen Barack Obama-supporter, och stöttade även Hillary Clinton under valkampanjen. Att han kort efter utspelet, som även innehöll pikar till Beyoncé, lades in på en psykiatrisk klinik för mental utmattning och förvirring, som vissa spekulerar sporrades av rånet Kim Kardashian utsattes för i Paris tidigare i höstas, visade att allt inte riktigt stod rätt till. Döm vår förvåning när så en blonderad och nyss utskriven Kanye West dyker upp i Trump Tower i New York, för att någon timme senare posera framför kameror tillsammans med Donald Trump nere i lobbyn. West var förtegen under fotograferingen, medan Trump flinade och försäkrade alla: ”We’re old friends.” Yeah right, Donald.

Därför känner många fans i dag, när skvallersajten TMZ låter meddela att Kanye West har raderat alla sina tweets (efter att ha gjort en stark journalistisk grävinsats kan jag meddela att tweetsen ÄR raderade) där han pratar positivt om Trump, en viss lättnad över att han verkar ha vaknat ur sin mentala dimma. Det mest troliga är att Kanye West, som i grunden kommer från ett akademiskt intellektuellt hem och uppväxt i Chicago med sin mamma, på något sätt kände att presidentkandidaterna Hillary och Trump var pest eller kolera, en åsikt han verkar delat med obehagligt många amerikaner, och, kanske lite förhastat, talade positivt om Trump därför att han var till synes ärlig med sina intentioner. Vad vet jag.

Tydligen ska Wests kovändningen ha motiverats av Trumps kontroversiella och rasistiska immigrationsförbud, som förintades av en federal domare förra veckan.