Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Yung Lean & Eytys släpper sneaker

01-eytys-exclusive.jpg

I somras tog jag del av en av det gångna årets bästa, och bäst skrivna artiklar — ”A Second Chance” i tidningen The Fader, skriven av Duncan Cooper. En omfattande intervju med Yung Lean och andra i hans närhet med anledning av den svenske rapparens sammanbrott, i form av alldeles för mycket droger och utmattning av för mycket arbete. Rapparen delade under 2015 sin tid mellan Miami och Stockholm, och det intensiva arbetet och ändlösa festandet tog till slut ut sin rätt på den unge ekvilibristen från Södermalm. Yung Lean lades in på sjukhus efter att ha överkonsumerat hostmedicin, marijuana och tabletter. Hans pappa, författaren och litteraturkritikern Kristofer Leandoer, flög över och hämtade hem sin son.

Förutom den personliga kollapsen och verklighetskollen har Yung Lean haft ett hektiskt år. I slutet av 2015 landade hans album Warlord, som, likt hans första album, risades och rosades. Unikt med Lean är att han är blott tjugo år gammal och redan tillskansat sig ett internationellt erkännande, något som få svenska artister får uppleva under en livstid. Hans säregna, sävliga rap med bruten engelska och Yung Guds utsökta produktioner, blandat med flera av Sad Boys och Gravity Boys rap- och producentmedlemmar, gör dem med Lean i spetsen till en säregen grupp artister som tror på sin grej och vågar ägna all vaken tid åt att förverkliga sig själva. Nyligen släppte Yung Lean den första singeln med sitt punkband Död Mark, han har tillsammans med andra medlemmar ur Sad Boys-kollektivet bråkat med Urban Outfitters som skamlöst snott deras design i form av en ledsen smiley. Bara nyligen sågs Lean och Travis Scott i en studio tillsammans, vilket födde ett rykte om en kommande kollaboration rapparna emellan. Vilket inte skulle vara första gången de två samarbetar.

Det svenska sneakermärket Eytys gör skor med väldigt unika siluetter, vilket snabbt gett dem uppmärksamhet både på hemmaplan och internationellt. Tidigare i våras lyckades de få Michael Madsen att ställa upp som ansikte utåt för höstkollektionen, och fotade kampanjen i Stockholm. Nu har det offentliggjorts att Eytys tillsammans med Yung Lean släpper en sneaker i läder och nubuck — Spider. Skon består av svart läder, gröna sulor och istället för skosnören har man placerat buntband. Tillsammans med skorna, som släpps i Eytys butiker i början av december, släpps även en ”image story” av Kristin-Lee Moorman. I den ser vi Yung Lean, Sad Boys och ska vara inspirerad av kungliga porträtt från 1980-talet.

03-eytys-exclusive.jpg
sad-boys-yung-lean-eytys-spider-4.jpg
sad-boys-yung-lean-eytys-spider-5.jpg
02-eytys-exclusive.jpg