Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Filmen om Barack Obama har premiär på Netflix i december

Barry_05640_R-1.jpg

Även om Barack Obama officiellt fortfarande är president i USA är allas fokus på den tillträdande Donald Trump. Media har haft sin beskärda del i den föregående presidentvalskampanjen, så stor att vissa menar att media bidragit till att Trump gick och tog hem en helt osannolik seger. Precis när vi trodde att USA skulle få sin första kvinnliga president, som skulle avlösa den första afroamerikanska presidenten, fick vi istället ytterligare en till högljudd vit gubbjävel. Förhoppningsvis är det den vite mannens sista dödsryckningar vi bevittnar när Trump svärs in som USAs 45:e president den 20 januari.

Låt oss däremot gå tillbaka till nuet som fortfarande är härligt med Obama som president. Han har på många sätt varit nyskapande under sina åtta år, och trots många motgångar har han lyckats göra stora förändringar, både inrikes och utrikes, och samtidigt varit en väldigt avslappnad, men aldrig slarvig, och vältalig president.

Men vem är egentligen Barack Obama? Det tyckte Netflix det var dags att vi fick reda på, och den 16 december kommer filmen Barry, som handlar om Barack Obamas yngre dagar på Columbia University i början av 80-talet.

Filmen säger sig följa Barack under hans andra år på Columbia, där han får handskas med rasism, fester och hans identitet som amerikan med föräldrar från Kenya och Kansas. I rollen som Obama ser vi Devon Terrell, som tidigare i år, i en intervju med GQ, berättade om hur han förberett sig för rollen:

– Allt handlade om att hitta osäkerheten. Mannen vi ser idag går runt uppbröstad och omges av en särskild ”swagger”. Vid 21 års ålder, när han försöker hitta sig själv, är han inte lika säker, menade Terrell.

Av trailern att döma har han verkligen lyckats kanalisera sin inre Barack, i allt från hans igenkännliga röst, tonationer och hungern att påverka.

Barry har premiär på Netflix den 16 december.