Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Donald Glover klar för rollen som den unge Lando Calrissian

11260681_donald-glover-shines-in-the-first-trailer_dba39166_m.png

I natt blev det klart att skådespelaren och musikern Donald Glover ska axla rollen som den unge Lando Calrissian i filmen om den unge Han Solo som ska ha premiär under 2018. Det sedan LucasFilm under fredagen amerikansk tid gjort ett uttalande genom filmens regissörer Phil Lord och Christopher Miller.

Det är än så länge väldigt lite känt om Han Solo-filmen, som ännu inte har någon titel. Det har alltså blivit klart att Donald Glover ansluter till filmen där Alden Ehrenreich (Hail, Ceasar!, Blue Jasmine) redan är rollbesatt som den unge smugglaren Solo.

Donald Glover är för de allra flesta kanske känd som den amerikanska fotbollsspelaren Troy Barnes i tv-serien Community. Han har också jobbat som avsnittsförfattare åt komediserien 30 Rock, där bland andra Alec Baldwin och Tina Fey spelar huvudrollerna. För tillfället har Glover en egen, fantastisk serie på tv-kanalen FX, Atlanta. Han har också de senaste åren haft en framgångsrik karriär som rappare och låtskrivare, under monikern Childish Gambino.

–These are big shoes to fill, and an even bigger cape, and this one fits him perfectly, which will save us money on alterations. Also, we’d like to publicly apologize to Donald for ruining Comic-Con for him forever, sa regissörerna Phil Lord och Christopher Miller i ett uttalande. Det sistnämnda syftar på att Glover själv är en väldigt angelägen Comic-Con-besökare; rollen som Lando Calrissian kommer naturligtvis innebära att det blir svårt för Glover att någonsin besöka ett Comic-Con utan att få en svärm med fans över sig.

Det var även länge tal om att Donald Glover skulle porträttera en ny version av Spider-Man, den där Miles Morales axlar rollen efter att Peter Parker dör. Karaktären skrevs in i serietidningen Ultimate Fallout #1; Morales är av spansk och afrikansk härkomst, och är faktiskt baserad på den amerikanske presidenten Barack Obama, samt Donald Glover själv. Allt föll däremot igenom när man valde att fortsätta med Andrew Garfield, som sedermera byttes ut mot Tom Holland som porträtterar Spider-Man i Spider-Man: Homecoming, som kommer nästa år.

Så här i efterhand är det mesta förlåtet kring Spider-Man-debaclet, särskilt när Donald Glover nu är klar som Han Solos kamrat i en galax lång, långt borta, Lando Calrissian.