Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Bygg din basgarderob

Att investera i en bra basgarderob är sällan något man ångrar och man får ofta valuta för pengarna. Signifikativt för bra basplagg är att de är lättmatchade, tidlösa och åldras med värdighet. Bästa exemplen är kanske oljerocken och blåjeansen som uppfyller samtliga av dessa kriterier. Ett annat kriterium skulle kunna vara plaggets användbarhet under flera årstider eller situationer, vilket gör plagg som den vita skjorta oumbärliga. Mitt råd är helt enkelt att man ska våga lägga lite pengar på garderobens hörnstenar. I dagens inlägg hittar ni vilka vi anser utgör dessa hörnstenar samt tips på några märken som erbjuder bra alternativ inom vardera kategori.

tumblr_mo5tf9deT61qd8hm0o1_r1_500.jpg

En vit t-shirt och ett par otvättade blåjeans kommer man långt med. Skägg gör sällan saken sämre. Foto: The Sartorialist.
bas.png

Nio av garderobens viktigaste plagg när de är i sitt esse. Notera att de dessutom kan kombineras med varandra nästan hursomhelst just för att de alla är så lättmatchade.

Övre raden från vänster: Levi’s Vintage Clothing, MHL by Margaret Howell, Maison Martin Margiela.

Mittenraden från vänster: Boglioli, Barbour, A.P.C.

Nedre raden från vänster: Dockers, Alden, Alden.

20125546287.jpeg

Blåa skjortor är ett annat måste oavsett om det rör sig om mer lediga denimskjortor eller dressade varianter ämnade att bäras med kostym.
tumblr_minmepQK7U1qd8hm0o1_500.jpg

Barbours oljerockar är oerhört tidlösa och blir bara snyggare ju mer de används.
020113-ScottsAldens_web.jpg

Brogues tillhör egentligen både arbets- och fritidsgarderobens måsten. Aldens Cordovan Long Wing Brogue tillhör de vassaste.

Hugo Lindberg