Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Tack!

Av Posted on Inga taggar 2

Det kanske inte är något att stoppa pressarna för och ryktet går att Volvo har valt att inte göra någon reklamfilm liknande den de gjorde i samband med Zlatans farväl från landslaget, men det är dags att tacka för mig! Anledningen är att jag idag börjar plugga arkitektur på KTH här i Stockholm.

Lindbergs Stil har funnits i smått överväldigande åtta år – en lång tid av ett 22-årigt liv. Stort tack till KING som tog in mig och Gabriel von Essen (som var med och drev bloggen i sex år) redan när vi var 16 år gamla. Shit vad man tyckte det kändes coolt när KING ringde och ville ta ett möte den där höstdagen 2010.

Och tack till alla er för visat stöd under dessa år. Hoppas ni som läst fått ut något av det, oavsett om det varit simpla köptips eller udda, inspirerande bilder på tanter i San Franciscos Chinatown.

5 x Keps

Det fanns en tid då stickade mössor var ett lika givet val av huvudbonad vintertid som sommartid. Nu är folk mer rimliga gällande vad de sätter på huvudet och sommarens givna val är såtillvida kepsen. Det går hela tiden trender i hur kepsar ska se ut. För sisådär tio till femton år sedan var ju truckerkeps det coolaste som fanns. Med preppyeran kom en annan syn på det och plötsligt var Ebbets Field Flanells och märkets baseballkepsar i flanell den enda utmanaren till New Eras mer streetwear-kompatibla varianter. Och tätt därpå följde trenden med fem panels-kepsar i skateboardestetik.

När vi nu listar fem kepsar är det istället såna där klassiska pappakepsar som är på tapeten. Tänk sladdriga reklamkepsar, golf och huliganer så vet ni vad jag menar. Välj mellan syntetmocka (Norse Projects), tunnstickad ull (Reigning Champ) och diverse bleka varianter som känns lika givna på ryska tjackentusiaster som tanterna inne i Fältöversten.

Engineered Garments AW16

Engineered Garments är ett av de märken som stått emot tidens tand. Säsong efter säsong har de varit ett av de märken man verkligen refererat till med en jämn mix av nytt och sådant man känner igen. Med en rad produkter som återkommit år efter år, har märket lyckats bygga upp sin egna estetik som drivits av fokus på kvalité och öga för detaljer snarare än tydliga trender. Inom dessa ramar har man sedan kunnat föra in mindre, mer plaggriktade trender, på ett naturligt sätt. Jag tänker på alltifrån långa kaftanskjortor till Hawaii-skjortor och småblommigt. För hösten är denna invävda trend byxor med revär.

Nedan ser ni sex bilder från märkets höstkollektion som kan ses i sin helhet på denna länk.

19-engeneerd-garments.jpg

24-engeneerd-garments.jpg

06-engeneerd-garments.jpg

17-engeneerd-garments.jpg

05-engeneerd-garments.jpg

16-engeneerd-garments.jpg

Boulespelaren

Jag är inte så mycket för att spendera ledig tid i storstan under sommaren. Men jag älskar alla som gör det. Speciellt de som spelar boule på grus. Allra mest gillar man dem som ser ut att ha väldigt mycket ledig tid och övat upp sig på Norra Latins skolgård sedan slutet av april. Iförda fotriktiga sandaler och skjortor med bra rörelsevidd, solblekta plagg från topp till tå, nötta på de rätta ställena och en gudabenådad solbränna.

Nu kanske ni ser framför er någon hunkig kille i er egen ålder som jag sitter och romantiserar en bild av. Det stämmer inte. Jag ser framför mig en man i pensionsåldern. Grått hår i svans. Bouleplanens kung om än lite oskön för att han är något av en paragrafryttare och hård med övertrampen. Kanske fick han 13 rätt på tipset förra helgen. Om inte annat har han knäckt koden för vad det är att vara människa.

5 x Sneakerklassiker

Få produkter inom modevärlden konsumeras i samma rasande takt som sneakers. Aktualiteten för ett par nya sneakers är i butik på sin höjd ett halvår, ofta bara några månader. I en garderob är det kanske en något längre tid men under denna period använder man sannolikt så många andra par skor att antalet användningar i slutändan blir patetiskt få. Alltsomoftast tröttnar en på ett par sneakers före det att man sliter ut dem. Förutom onödiga påfrestningar på miljön leder detta till att antalet användningar per krona betalad börjar skeva även på billigare skor.

Vissa skor ser dock ut att aldrig gå ur tiden och förutom det faktum att dessa är ständigt säkra kort, blir de med jämna mellanrum otroligt upphaussade på nytt. Nedan har ni några av världens mest tidlösa sneakers listade.

CONVERSE__GOODHOOD_SS16_583.jpg

Höga som låga är Converse’s Chuck Taylor, eller All Star för den som vill,

Needles AW16

I min bok är det i princip bara ett märke som lyckas vara riktigt kittlande udda och oförväntade säsong efter säsong, och samtidigt fortsätta vara relevanta istället för att avfärdas som enbart knasigt. Genom att addera rätt mängd galenskap och samtidigt behålla det som tidigare avfärdats som just galenskap men som resten av modevärlden nu börjat anpassa sig till, kan man fortsätta inkorporera nya idéer och samtidigt slå sig för bröstet med en berättigad mängd ”I told you so”. När märket började göra track pants med sydda pressveck åtta säsonger före övriga märken framstod det nog som rätt udda. Idag måste de göra dessa byxor i lila sammet för att inte förknippas med alltifrån H&M till Gosha Rubchinskiy.

Vida byxsilhuetter, sammet, boots och smokingtofflor – nedan ser ni allt en kommer bli redo för till slut.

18.jpg

04.png

30.jpg

21.jpg

09.jpg

Hugo Lindberg

Our Legacy SS17 "DRAFT"

Our Legacys vårkollektion för 2017 är ett hopkok av brittiska influenser. Punkare och fotbollssupportrar smälts samman med brittisk aristokrati. Alltifrån tunga sammetsgardiner, småblommiga bokmärken och farmors Chanel Nº 5-indränkta lackloafers, till en Manchester City-dyrkande Ian Curtis har satt sin prägel på kollektionen.

Jag var med och stylade och modell-scoutade för runway-plåtningen av kollektionen som går under namnet ”DRAFT”. Bilderna från en catwalk i grönska kan hittas på denna länk. Nedan ser ni istället några utvalda polaroider tagna backstage av Fredrik Pettersson.

106873.jpg

106874.jpg

106867.jpg

106871.jpg

106872.jpg

106864.jpg

Hugo Lindberg

5 x Stickat

De första droppen från höstens kollektioner har börjat dyka upp i butikerna. I vanlig ordning betyder höstkollektioner varmare plagg, något som kanske inte känns alltför lockande med 25 graders värme och strålande sol utanför fönstret. Men med detta sagt ska man inte fastna alltför mycket i badshorts och linneskjortor. Till och med under högsommaren kryper ju temperaturen ofta ned en bit under kvällen. Stickat är gjort för mer än bara vinterhalvåret och sena kvällar och blåsiga dagar är en bra stickad tröja svårslaget sommartid. Nedan hittar ni fem varianter som är lika bra året om.

29C164-33P_B_59.jpg

Något androgyna applikationer på Acnes stickade tröja.

Acne Studios, (Acne Studios), 4 095 kronor.

0360019001_6_0.jpg

Avskalat och nedtonat budgetalternativ.

MTWTFSS Weekday Collection, (Weekday), 500 kronor.

model_024_1_1.jpg

Grovstickad, hålig variant i alpaca och ull.

J.W.

Välklädda män på vita duken II

Starka stilreferenser i filmens värld finns det mängder av. Medan del ett av mina listningar över välklädda män på vita duken kanske fokuserade på en mer prasselbyxa-betonad estetik, är dagens artikel mer dammig och armégrön. En somrigare upplaga i viss mån, men också mer 70-tal och mindre 90-tal vad gäller stilen.

unnamed-2(51).jpg

Emilio Echevarría i rollen som ”El Chivo” alternativt Maison Martin Margielas vårkampanj för 2003.

Det fanns en tid då Alejandro Gonzáles Iñárritu firade stora framgångar med briljant vackra filmer utan amerikansk prägel som själlösa men kommersiellt framgångsrika The Revenant. Under denna tid, år 2000 närmare bestämt, släpptes vad jag tycker är Iñárritus mästerverk, nämligen Amores Perros. Hemlöse yrkesmördaren ”El Chivo” figurerar i en av tre berättelser som på Pulp Fiction-manér flätas samman. Dammiga, ljusa kostymer med V-ringade, stickade tröjor, cardigans och farfarströjor utgör en smal men genial garderob. ”Hobo chic”

Materialtrender

Varje sommar hänfaller jag åt samma färgkombinationer. Plötsligt plockas det fram naturtoner som krämvitt, terrakotta, olivgrönt och diverse tobaksosande referenser till Kuba och Gud vet vad. Så även denna sommar, iallafall vad gäller paletten. Skillnaden består i materialen. Om tidigare somrar inneburit material som linne, råsiden och mocka, är det nu glansigare material som står i centrum. Linne är måhända ett givet inslag sommartid med sina svala kvalitéer men utöver det ser vi läder istället för mocka, sidensatäng istället för råsiden och dessutom har trenden med WCT hittat in även i detta mindre sportiga mode.

blank.png

Tröja: Needles. Byxor: Needles. Sandaler: Malibu. Väska: Studio Wokini. Magasin: The Plant.

Hugo Lindberg