Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Mina favoriter inför Only Watch 2015

Tudor.png

Tudors bidrag till Only Watch 2015.

Den kanske mest spännande auktionen i höst är enligt mig Only Watch som går av stapeln 7 November i Genéve.

Auktionen består av 44 av de främsta tillverkarna inom klockindustrin som alla producerat en unik version av en modell i det befintliga utbudet. Det är som många säkert känner till något som bådar för extremt hög efterfrågan då modellen i det utförandet aldrig kommer serieproduceras.

Vad som är ännu trevligare är att alla intäkter från auktionen oavkortat går till välgörenhet närmare bestämt forskning inom neuromuskulär medicin.

Jag har valt ut mina favoriter från auktionen.

Patek Philippe ref. 5016A
Patek levererar vad som föga förvånande spås bli auktionens stora dragplåtster. Det är en Grande Complication i det mest exklusiva material företaget arbetar i…nämligen stål. Klockan har en Minute Repeater, Tourbillion och Evighetskalender och har fått en unik blå tavla med Breguetindex.

Baserat på att företagets modell för auktionen 2013 (Ref 5004T i titan) sålde för närmare 4 miljoner dollar så känns det som 5016A kan gå riktigt högt.

patek5016AOnlyWatch-1.jpg

Kombinationen Patek, unikt utförarande och stål bådar för skyhögt slutpris.

Breguet Type XXI 3813
Nästa modell jag fastnade för är Breguets Type XXI 3813. Klockan i sig behöver inte slå några rekord men jag gillar verkligen hur man valt att ta en klassisk 1950-tals modell inkl. den fantastiska split second-kronografen och låtit producera den i det diskreta men exklusiva materialet platina.

Det finns något extremt härligt över en sportklocka som 99.9% utgår från är stål men i själva verket är i ett material dyrare än guld. Den perfekta sleepern och en väldigt fin kronograf.

breguet only watch.jpg

Breguet Type XXI, en split second-kronograf i platina.

Tudor Black Bay ref 7923/001
Tudor har för Only Watch lyssnat på sina mest lojala vintage-entusiaster och producerat en hyllningsmodell till företagets ikoniska referens 7923 från 1950-talet. Det är första gången Tudor är med på Only Watch och trots att förändringarna från deras vanliga Black Bay är relativt små tror jag att 7923/001 kommer gå högt.

Tudor-Heritage-Black-Bay-One-Only-Watch-2015-2.jpg

Tudor 7923/001